APOTEKA JUPITER

  • 034 720180
  • apotekajupiter@gmail.com

KRATKI VODIČ KROZ HOMEOPATIJU

Šta je zapravo homeopatija?

Homeopatija je grana prirodne medicine, nastala pre oko 2 veka u Nemačkoj i od tada kreće njena primena širom Evrope.  Samuel Hahneman, postavio je osnovne principe nauke i nežne umetnosti lečenja- homeopatije. Homeopatija bolesti pristupa sa holističkog, prirodnog stanovišta posmatrajući čoveka kao celinu, a ne kao zasebne delove. Prema homeopatiji se bolest posmatra kao normalan reakcija tela kako bi se očuvalo zdravlje.

.

Pogledajte druge proizvode iz naše ponude

ON LINE APOTEKA
ON LINE APOTEKA

Zašto homeopatija?

Homeopatija je grana prirodne medicine, nastala pre oko 2 veka u Nemačkoj i od tada kreće njena primena širom Evrope.  Samuel Hahneman, postavio je osnovne principe nauke i nežne umetnosti lečenja- homeopatije. Homeopatija bolesti pristupa sa holističkog, prirodnog stanovišta posmatrajući čoveka kao celinu, a ne kao zasebne delove. Prema homeopatiji se bolest posmatra kao normalan reakcija tela kako bi se očuvalo zdravlje.

Osnovni princip homeopatije je da se slično leči sličnim, odnosno da supstanca koja kod zdrave osobe izaziva bolest, kada se u maloj količini da bolesnoj osobi, leči bolest. Dakle, homeopatija pre svega podstiče proces samoisceljenja u organizmu vodeći se time da je najbolje rešenje često ono najjednostavnije. Homeopatija teži da objedini sve ono što svaku osobu čini jednistvenom tražeći put do njene suštine. Cilj homeopatskog lečenja je da organizmu povrati harmoniju i balans.

Svaki čovek može se lečiti homeopatijom i tu nema nikakvih ograničenja- trudnice, deca, stari, pa čak postoje i dokazani rezultati u lečenju životinja.  Homeopatski lekovi sačinjeni su od biljaka ili minerala.

Posebne rezultate homeopatija ima u lečenju respiratornih, digestivnih, urogenitalnih i reumatskih problema, kao i kod problema sa glavoboljom. Takođe, ona je odlično rešenje za lečenje emocionalnih problema, kao što su tuga, panika ili strah.

-Postoji više od 3000 različitih lekova, a oni mogu biti mineralnog, biljnog i životinjskog porekla

-Homeopatija je veoma popularan način lečenja u Indiji, Španiji, a i u Engleskoj, o čemu govori podatak da se Kraljevska porodica leči upravo na ovaj način

-U Rusiji Homeopatsko društvo ima svoj odsek pri Akademiji nauka Rusije, homeopatska praksa je  izuzetno proširena i u narodu popularna  i nijedna apoteka se ne može  zamisliti bez velikog udela homeopatskih preparata

Šta podrazumeva homeopatski pregled?

Homeopatski pregled razlikuje se od klasičnog pregleda kod lekara opšte prakse i podrazumeva razgovor sa pacijentom, obično o njegovim tegobama, tako što se priseća kada se po prvi put ta tegoba pojavila, kada su postale učestalije, objašnjava šta za njega predstavljaju stresne situacije i njegove reakcije na njih, govori o svojim snovima i strahovima. Nakon toga, homeopata postavlja tip ličnosti prema njegovom opisu sopstvenih simptoma. Ovaj proces nekada ide teže, nekada sporije, a dešava se da na prvoj seansi homeopata ne uspe da postavi tip, ali se to na nekoj od narednih seansi razrešava. Razgovor sa homeopatom predstavlja razgovor koji u velikoj meri liči na razgovor sa psihologom.

Jedan od razloga zbog kog se veliki broj ljudi odlučuje na lečenje homeopatijom je taj što neželjenih reakcija i pojava u ovoj vrsti lečenja nema. U homeopatskom lečenju, mozak predstavlja najvažniji, a koža najmanje važan organ. Lečenje se smatra uspešnim ako se bolest udaljava sa važnih organa, na onima koji se nalaze niže u hijerarhijskoj lestvici. Važno je da pacijent bude izlečen od uzroka bolesti, a ne da mu se stanje samo trenutno olakša i potisne. Tokom lečenja, pacijent može da zapazi neke promene na sebi, a trajanje lečenja je individualno i zavisi od pacijenta do pacijenta.

Homeopatija zapravo predstavlja mnogo više od svega ovde navedenog. Ono što je najvažnije je da u razgovoru sa vašim homeopatom budete iskreni i da budete strpljivi. Ozdravljenje ne dolazi preko noći, ali je uspostavljanje životnog balansa i svakodnevnog skladnog funkcionisanja vašeg uma i tela ipak vredno čekanja.

"Moje iskustvo u korišćenju eteričnih ulja je fenomenalno. Osim što sam izlečio glavobolju, koristilo mi je i u pripremi obroka. Saveti farmaceuta iz apoteke Jupiter u tom smislu su mi bili dragoceni."
groom.jpg
Aleksandar Marković
Nastavnik

Zaposleni u apoteci Jupiter stoje vam na raspolaganju za sve informacije.

preloader