APOTEKA JUPITER

  • 034 720180
  • apotekajupiter@gmail.com

Micelarna voda za bolju kožu

Iako smo svi čuli naziv micelarna voda, mnogi ne znaju šta to zapravo znači i po čemu se ona razlikuje od klasičnog tonika za čišćenje lica, koji su njeni benefti i zašto bi svi trebali da je koristimo, objasnićemo u ovonedeljnom blog tekstu.

 

Pogledajte druge proizvode iz naše ponude

ON LINE APOTEKA
ON LINE APOTEKA

Šta je micelarna voda?

Od čega je Micelarna voda sačinjena?

Micelarna voda izgleda kao voda, nema miris i boju baš kao i voda, ali kada je stavite na prst, videćete da se njena tekstura razlikuje od vode.

Iako sam naziv zvuči komplikovano, reč  je zapravo o veoma jednostavnom proizvodu.

U micelarnoj vodi, nalaze se micele, sitne kuglice uljanih molekula za čišćenje, suspendovanih u mekoj vodi.  Ideja je da micele privlače prljavštinu i ulje, tako da mogu da otklone nečistoće bez sušenja kože. Zasto je ovaj proizvod istovremeno sredstvo za čišćenje lica, hidrataciju i uklanjane šminke po potrebi.

Zašto vam je micelarna voda potrebna?

Zar ona ne radi isto što i tonik? Ne baš. Ona je daleko nežnija i obezbeđuje adekvatnu hidrataciju, pa je pogodna za sve tipove kože, posebno za ljude sa osetljivom i suvom kožom, što nije slučaj sa tonicima koji u sebi često imaju alkohol.

Kako se micelarna voda koristi?

Najbolje je da je koristite uz pomoć tufera koje ćete natopiti micelarnom vodom, a potom njim očistiti celo lice. Veoma je dobro koristiti je i nakon umivanja različitim gelovima ili penama, jer se dešava da one ostavljaju hemikalije na licu, pa će ih ona otkloniti i na vašem licu ostaviti osećaj svežine i čistoće. Možete je koristiti svakodnevno, bez obzira ne ostalu negu koju praktikujete.

Ovo je naša preporuka micelarnih voda:

Zaposleni u apoteci Jupiter stoje vam na raspolaganju za sve informacije.

preloader